Rena dina kristaller snabbt och enkelt

Många är vi som använder kristaller för deras välgörande inverkan på både kropp, sinne och själ men visste du om att det är viktigt att rena kristallerna du köper? Kristallen, vare sig du just har köpt den eller har haft den liggandes hemma, har absorberat alla möjliga energier från sin omgivning och det är ju inte dessa vi vill jobba med när vi använder stenen. Istället kan du använda någon av dessa enkla tekniker för att rengöra kristallerna du köper så att den får en form av nystart när det är dags för dig att börja använda den.

• Vit salvia eller Palo Santo
Salvia och Palo Santo är båda otroligt kraftfulla när det kommer till att rena och du kan använda dem båda för att rena dina stenar samt miljön där du har dem. Det enda du behöver göra är att tända eld på exempelvis salvian och sedan blåser du ut elden så att den endast ryker. Håll din kristall nära salvian så att röken från den får rena stenen.

• Gräv ner i jorden eller sand
Ett annat vanligt sätt att rena kristaller på är att gräva ner dem i jorden. Det blir som en slags pånyttfödelse för stenen där den får återgå till sitt ursprungliga hem medan jorden drar ut de energier som inte hör hemma i stenen. Begrav den på ett ställe där du vet att du inte kommer tappa bort den och gräv upp den igen efter ett dygn. Det funkar även utmärkt att begrava dem i sand. Kom ihåg att endast rena stenar på detta sätt som du vet inte skadas av att vara i den fuktiga jorden.

• Solsken eller månsken
Du kan även rena dina stenar med hjälp av solsken eller månsken. Låt solens strålar lysa på dina stenar under dagen eller fullmånens ljus under natten. När det kommer till stenar som kan blekas av solljus (ex. rosenkvarts, citrin, rökkvarts, ametist och bärnsten) är det bäst att använda månsken istället så att dina kristaller inte mister sin färg. Kom ihåg att inte lägg dem utomhus nu på vintern då de kan spricka av kylan, det kan vara kraftfullt att faktiskt ha dem utomhus men denna tid på året räcker det med att solen eller månen lyser genom ett fönster.

• Bjällra eller klangskål
Vibrationerna från ljud går också att använda för att lösa upp och rena energier och ett enkelt sätt är att använda en bjällra eller en klangskål. Låt bjällran klinga en lång ton bredvid eller ovanför stenarna du renar. Detta kan vara ett av de enklaste och snabbaste sätten att rena kristaller.

• Visualisering
Underskatta inte tankens kraft! Detta är metoden som funkar på alla stenar och kan göras vid alla tillfällen. Ta några djupa andetag för att jorda dig, håll kristallen i dina händer och föreställ dig ett vitt ljus från dina händer som fyller och omsluter kristallen. Föreställ dig hur det vita ljuset som en vattenstråle av ljus spolar bort de energier som inte hör hemma i stenen tills det känns som att den är helt ren igen.

• Lägg på ett kristallkluster
Vissa kristaller har dessutom förmågan att rena andra kristaller. Du kan till exempel använda en stor bit selenit, ett bergskristallkluster samt ett kluster eller en geode av ametist. Det enda du behöver göra är att lägga stenen du vill rena på klustret över dagen så fixar stenarna resten!

Amanda Hallgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s