Dags att vakna med vårvintern

“No, we don’t need more sleep. It’s our souls that are tired, not our bodies. We need nature. We need magic. We need adventure. We need freedom. We need truth. We need stillness. We don’t need more sleep, we need to wake up and live.”
Brooke Hampton

Vi har nått den där magiska tiden på året när allt börjar vakna till liv. Det kanske inte syns så väl än, snön ligger fortfarande tjock på marken och kvällarna är kyliga och mörka, men den där stämningen och energin i luften av liv och värme går inte att ignorera. Och ju mer småfåglarna kvittrar på morgonen och solens strålar får snön att droppa från taken desto mer inser du att vårvintern börjar vakna inom dig också.

Om vårvintern har något främsta syfte så är det enligt mig att ha kul! Efter en lång vintertid, med stillsamma kvällar av vila i mörkret och stunder av idéer och planer, är det äntligen dags för rörelse. Hur vi tar vara på vårvintern kan påverka vår energi för resten av året. Så snöra på dig skridskorna och ge dig ut på isen, le mot den varma solen när du lämnar hemmet på morgonen, ta dig till fjällen för en dag i slalombacken och ju mer vattenpölar börjar träda fram se till att hoppa i varenda en… bara för att du kan!

Låt de allt ljusare och varmare dagarna inspirera dig till äventyr och lek, till att ta fram dina gamla akvarellfärger som du velat använda så länge, göra lunch utomhus över en eld eller sy nya gardiner och till att göra alla de där sakerna du drömde om i vinter.

Amanda Hallgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s