VAD ÄR GREJEN MED THIEVES?

Mirakelreceptet som använts i hundratals år mot olika angrepp och infektioner, Thieves. Denna eteriska oljeblandning är en noga uträknad kombination av oljor från olika växter som visat sig fungera ypperligt tillsammans och vars recept har en unik historia som sträcker sig ända tillbaka till 1500-talet.

Vid 1500-talets digerdöd passade en liten grupp tjuvar på att råna de som drabbats av pesten. Denna grupp av tjuvar kom från samma familj och härstammade från en släkt av apotekare med kunskap om örter som förts vidare från generation till generation, nämligen kryddnejlika, citron, kanel, eucalyptus radiata och rosmarin. I rädsla att själva bli smittad vågade inte folk gå nära och röra de sjuka eller de som redan dött av sjukdomen. Men denna grupp av tjuvar kunde tack vare sina örter obekymrat gå fram till de smittade och stjäla deras pengar eller stjäla smycken rakt från de dödas kroppar. Till slut blev dock några av tjuvarna tillfångatagna och fördes till kungen som gav dem ett val, antingen fick de berätta receptet för den örtblandning som hållit dem friska eller så skulle de avrättas. Självklart valde tjuvarna att avslöja sin hemlighet och än idag finns receptet bevarat i det kungliga arkivet i England.

Trots att de flesta av oss kanske inte kämpar med just pesten idag så är denna kombination av örter fortfarande lika kraftfull. Numera används Thieves eterisk olja bland annat för sina antiinflammatoriska egenskaper, bekämpar virus och infektioner, stärker benhälsa och luftvägar, hjälper matsmältningen, effektiv mot förkylningar samt influensor och just Thieves-oljan på bilden (från Young Living) har dessutom universitetstestats och visat sig stärka immunsystemet samt ge ökad hälsa.

Så nästa gång ditt immunförsvar inte känns på topp, eller förkylningar och infektioner lurar, vet du att det finns en viss kombination av mirakelörter som kan hjälpa dig att hamna på rätt spår igen!

Amanda Hallgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s