Höstens sanna färg

Och så är hösten här, med sina gyllene löv och kaneldoftande ljus. Det är tiden på året då mörkret och kylan påminner oss om att pausa, dra oss inåt och andas ut. Kanske med en bok i handen, eller en tekopp, medan ljudet av höstens regn som smattrar mot fönsterrutorna fyller rummet.

Många är vi som gruvar oss inför den här tiden, då solen drar sig tillbaka in i skuggan och kyliga vindar härjar, men just detta år är annorlunda. I år låter vi värmen från doftljus och öppna spisar fylla vårt inre, låter lövens färger och dimman som dansar över ängarna inspirera oss med sin skönhet och låter inte chansen att bära våra mysigaste koftor, tjocksockar och halsdukar rinna iväg. I år står hösten i all sin prakt bestämt framför dig med en utmaning och en uppmaning att ta till vara alla de gåvor vi får från denna årstid som är unika för just den här tiden på året.

Åk på en roadtrip över dagen och se hur naturen fyllts med varmare färger, baka en äppelpaj, luta dig tillbaka med en filt virad kring dig i soffan och kolla på en mysig film, drick varm choklad under stjärnorna, gå omkring i tjocka varma strumpor, börja läs den där boken som du funderat på att läsa så länge nu, fyll rummet med levande ljus, hoppa i en lövhög, ta en promenad i naturen och lyssna till hur vinden viner i träden, grilla över en eld, ta ett långt varmt bad, fota höstlöven, se till att dricka och äta minst en sak med pumpakryddor, prova ett nytt sopprecept och koka den med kärlek!

När jobb och skola känns tungt, se inte hösten som ännu ett hinder på din väg, för den kan skänka dig ro, inspiration och de mest minnesvärda äventyren. De röda och guldiga träden står där ute och påminner oss om att världen är vacker och inbjudande även under denna kyliga tid, höstens mystiska grå vindar viskar att det är dags att det är dags att sätta dig ner och ge dig själv en välförtjänt paus. och kvällens mörker lockar för att vi ska våga oss ut och upptäcka den mest stjärnklara himlen då vi låter oss själva ta emot höstens sanna magi.

Amanda Hallgren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s